De 3 kleuren, 1 look techniek

Oogschaduw kan ontzettend veel doen voor je oogopslag en uitstraling. Het kan je ogen sprekender maken en laten stralen! Veel mensen vinden het lastig om oogschaduw aan te brengen en combinaties te maken. Daarom is hier inspiratie voor een oogschaduwlook die makkelijk is, maar er toch professioneel uitziet.

Met de ‘3 kleuren, 1 look’ techniek, creëer je altijd een mooie ooglook!

De look bestaat uit een lichte, een medium en een donkere kleur.

  1. Medium tint als transitiekleur in de arcadeboog
  2. Donkere tint (mat) voor contrast & vorm in de buitenste ooghoek en arcadeboog
  3. Lichte/glans kleur op het bewegend ooglid

 

Stap 1: Transitie/blend kleur (medium kleur, blendingkwast 380)

De transitie kleur is vaak een matte en ‘veilige’ kleur, bedoeld om later de andere twee kleuren makkelijker te kunnen blenden en gelijkmatig te verbinden. Om deze kleur aan te brengen, neem je wat product op met de oogschaduw blending kwast 380 en tik je de kwast af voordat je de oogschaduw stempelt op en boven de arcadeboog (deze bevindt zich net onder je wenkbrauwbot). Vervolgens blend/vervaag je de kleur door kleine, korte ronddraaiende bewegingen te maken met de kwast. Op deze manier creëer je een subtiele schaduw. Je kunt deze kleur ook aanbrengen onder je wimperrand met behulp van de smallere blendkwast 390.

 

Stap 2: Diepte, vorm en contrast creëren (kwast 400 en 390)

Kies vervolgens een kleur die donkerder of opvallender is dan de transitie kleur om een contrast te creëren. Neem wat oogschaduw op met de fijne lijntjes kwast 400, waarmee je heel precies en plaatselijk kunt werken. Tik de kwast af en breng de oogschaduw stempelend aan in een C-vorm in de buitenste ooghoek (buitenste kant van je bewegend ooglid) en in de arcadeboog (tegen het wenkbrauwbot aan). Ga deels over de transitie kleur heen, maar minder hoog en ver doordat deze kwast smaller is. Stop ongeveer tot 1/3 in de arcadeboog met stempelen. Vervolgens blend je de kleur naar binnen toe mooi uit met een fijnere blendkwast (blendkwast 390) om harde lijnen en duidelijke kleurovergangen te voorkomen. Houd de kwast hierbij losjes vast en maak eerst kleine ronddraaiende bewegingen. Daarna beweeg je in je arcadeboog op en neer, zoals een ruitenwisser dat doet.

Je kunt deze donkere kleur ook aanbrengen onder de onderste wimperrand met de fijne lijntjes kwast 400.

 

Stap 3: Lichte (glans)kleur (platte oogschaduw kwast 370)

De derde kleur is de lichte of glans kleur. Kwastje weer even aftikken en dan deppend stempelend de kleur met de platte oogschaduwkwast 370 over het overgebleven bewegend ooglid (dat is ongeveer 2/3 van het bewegend ooglid vanaf de neus) tot aan de contrastkleur in de buitenste ooghoek en tot aan de transitie kleur in de arcadeboog aanbrengen.

Wil je de look intenser en krachtiger maken zet dan een potloodje aan langs de boven en onder wimperrand, de lijnen kan je iets uitvagen met het sponsje achterop het potlood.

En als laatste mag de mascara natuurlijk niet ontbreken!

Nog een aantal tips:

  • Zorg ervoor dat je niet te lang doorgaat met blenden, anders worden de kleuren te veel vermengd en krijg je een monotone kleur
  • Blend altijd van buiten naar binnen, dit geeft een liftend effect
  • Tik het kwastje altijd even af voordat je oogschaduw aanbrengt om te voorkomen dat er te veel oogschaduw op het penseel zit, dit kan vlekken veroorzaken
  • Als je mascara hebt geknoeid op je net aangebrachte make-up, wacht dan tot de mascara is opgedroogd voordat je het verwijdert. Gebruik hiervoor een schoon wenkbrauwborsteltje en veeg de mascara weg in kleine korte bewegingen

Veel make-up plezier!